Αρχική » » ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Το Εργαστήρι Μοντέρνας Μουσικής του Ωδείου Πεντέλης Τουρναβίτη δημιουργήθηκε το 1998 με σκοπό την επαφή των σπουδαστών με τα μοντέρνα μουσικά ιδιώματα της Rock – Jazz – Latin χωρίς να αποκλείονται η Ελληνική μουσική, η Pop και η σύγχρονη λόγια μουσική. Στο εργαστήρι διδάσκεται επίσης η τέχνη του αυτοσχεδιασμού ενώ προάγεται η κοινωνικοποίηση, και η δημιουργικότητα μεταξύ των μαθητών. Έμφαση δίνεται επίσης στην συναυλιακή εμπειρία των σπουδαστών, ενώ παράλληλα  αξιοποιείται  η κλίση των συμμετεχόντων στην σύνθεση.
Να σημειωθεί ότι στα 19 χρόνια λειτουργίας του εργαστηρίου, δεκάδες σπουδαστές του έχουν βοηθηθεί αποκτώντας μια διαφορετική οπτική γωνία για την μουσική. Αυτό ισχύει περισσότερο για τους σπουδαστές κλασσικών οργάνων όπου σπάνια έχουν την δυνατότητα κατά την διάρκεια των σπουδών τους να συμμετάσχουν σε κάποιο μουσικό σύνολο.
Το μουσικό εργαστήρι απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως του οργάνου και του μουσικού στυλ που έχουν επιλέξει , ενώ δεν είναι απαραίτητη η παρακολούθηση κάποιου οργάνου στο ωδείο για την συμμετοχή στο τμήμα. Προϋπόθεση για την παρακολούθηση είναι η σχετική γνώση κάποιου οργάνου και η διάθεση του συμμετέχοντος να γίνει μέλος ενός συνόλου.
 Το ωδείο διαθέτει αίθουσα εξοπλισμένη με όλα τα τεχνικά μέσα που χρειάζονται για την διδασκαλία του μαθήματος, ενώ κατά την διάρκεια της χρονιάς δίνεται η ευκαιρία συμμετοχής των σπουδαστών σε πολλές συναυλίες ανοιχτές στο κοινό.
Ο διδάσκων καθηγητής:
Αθανασίου Δημήτρης

Multi-Arts

Multi-Arts
Καλλιτεχνικά Προγράμματα για παιδιά 3-13 ετών

MULTI ARTS SUMMER CAMP 2018

Επικοινωνία με το Ωδείο

Ωδείο Πεντέλης Τουρναβίτη
Κορυτσάς 1, πλατεία Νέας Πεντέλης
Νέα Πεντέλη, 15236

τηλ.: 210 613 3266
email:
odeiopentelis@gmail.com

Προβολή ΩΔΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΤΟΥΡΝΑΒΙΤΗ σε χάρτη