Αρχική » » ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ

Το μάθημα της ηλεκτρικής κιθάρας περιλαμβάνει τις τεχνικές και τις γνώσεις που χρειαζονται για να παίξει κάποιος όλα τα είδη σύγχρονης μουσικής ,όπως rock,blues.jazz και όλα τα νεώτερα ρεύματα.

Η ηλεκτρική κιθάρα χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες για να μετατρέψει τον ηχητικό παλμό των ατσάλινων χορδών της σε ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο ενισχύεται από ένα σύστημα ενισχυτή-ηχείου. Ο ήχος της μπορεί να  να διαφοροποιηθεί με εφέ όπως το reverb ή να παραμορφωθεί. Ενώ οι περισσότεροι τύποι ηλεκτρικής κιθάρας φέρουν έξι χορδές, υπάρχουν και επτάχορδες οι οποίες χρησιμοποιούνται από κάποιους μουσικούς της τζαζ και της μέταλ μουσικής,καθώς και δωδεκάχορδες με έξι ζεύγη χορδών οι οποίες απέχουν διάστημα μιας οκτάβας τις οποίες συναντάμε κυρίως σε μουσικά είδη όπως το τζανγκλ ποπ και το ροκ.

Η ηλεκτρική κιθάρα χρησιμοποιήθηκε αρχικά από big band μουσικούς της τζαζ ως ένα κούφιο όργανο, ηλεκτρικά ενισχυμένο για μεγαλύτερη ένταση κατά την περίοδο της άνθησης του σουίνγκ. Οι πρώτες ηλεκτρικές κιθάρες διέθεταν κούφιο σώμα, ατσάλινες χορδές και ηλεκτρομαγνήτες με σπείρες από βολφράμιο που κατασκεύαζε η εταιρία Rickenbacker το 1931. Παρόλο που μερικές από τις πρώτες κατασκευάστηκαν από τον Les Paul, ο πρώτος επιτυχημένος εμπορικά τύπος ηλεκτρικής κιθάρας με κούφιο σώμα ήταν η Fender Esquire το 1950. Η ηλεκτρική κιθάρα ήταν ένα όργανο-κλειδί για την ανάπτυξη πολλών μουσικών ειδών που εμφανίστηκαν από τα τέλη του 1940 και μετά όπως το Σικάγο Μπλουζ, το πρώιμο Ροκ εντ Ρολ και το Ροκαμπίλι καθώς και το Μπλουζ Ροκ του 1960. Χρησιμοποιήται σε πολλά είδη μουσικής όπως η κάντρι, η Άμπιεντ, η Νιου Έιτζ, καθώς και σε κάποια είδη σύγχρονης ορχηστρικής μουσικής.

Multi-Arts

Multi-Arts
Καλλιτεχνικά Προγράμματα για παιδιά 3-13 ετών

MULTI ARTS SUMMER CAMP 2018

Επικοινωνία με το Ωδείο

Ωδείο Πεντέλης Τουρναβίτη
Κορυτσάς 1, πλατεία Νέας Πεντέλης
Νέα Πεντέλη, 15236

τηλ.: 210 613 3266
email:
odeiopentelis@gmail.com

Προβολή ΩΔΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΤΟΥΡΝΑΒΙΤΗ σε χάρτη